Rikosoikeus

Asianajajillamme on laaja kokemus rikosoikeudellisten toimeksiantojen hoitamisesta. Asianajajamme avustavat sekä rikoksesta epäiltyjä että rikoksen uhreja asian käsittelyn kaikissa vaiheissa aina poliisin esitutkinnasta tuomioistuinkäsittelyyn.

Rikoksesta epäilty

Rikoksesta epäillyllä on joissakin tapauksissa oikeus saada itselleen esitutkintaan ja oikeudenkäyntiin puolustaja valtion varoin. Törkeästä rikoksesta epäillylle tai pidätettynä tai vangittuna olevalle puolustaja määrätään hänen pyynnöstään. Yleensä tehtävään määrätään rikoksesta epäillyn itsensä esittämä asianajaja. Näissä tilanteissa henkilö saa puolustajan taloudellisesta asemastaan riippumatta. Puolustajan palkkion maksaa valtio. Jos henkilö tuomitaan rikoksesta, hänen on kuitenkin korvattava puolustajan palkkio valtiolle, jolleivät hänen tulonsa oikeuta oikeusapuun. Muissa rikosasioissa epäillyllä voi olla taloudellisen asemansa perusteella oikeus oikeusapuun, jolloin hänen avustajansa palkkio maksetaan valtion varoista joko kokonaan tai osittain.

Rikoksen uhri

Rikoksen uhrilla on oikeus saada korvausta rikoksentekijältä. Korvausvaatimuksen laatimisessa ja vaatimuksen ajamisessa tuomioistuimessa on ehdottoman suositeltavaa käyttää asianajajaa. 

Kotivakuutuksen oikeusturvaetu kattaa rikoksen uhrin oikeudenkäyntikulut siinä tapauksessa, että uhri esittää vahingonkorvausvaatimuksia tekijää kohtaan oikeudenkäynnissä. Jos henkilö joutuu seksuaalirikoksen, perheväkivallan tai muun väkivaltarikoksen uhriksi, tuomioistuin voi määrätä hänelle esitutkintaa ja oikeudenkäyntiä varten tarvittaessa oikeudenkäyntiavustajan. Avustaja auttaa rikoksen uhria asian oikeudellisessa käsittelyssä. Avustaja määrätään uhrin tuloista riippumatta ja palkkio sekä kulut maksetaan valtion varoista. Muissa rikosasioissa uhrilla voi olla taloudellisen asemansa perusteella oikeus oikeusapuun, jolloin hänen avustajansa palkkio maksetaan valtion varoista joko kokonaan tai osittain.

Oikeudenkäyntikulujen osalta selvitämme aina alkuneuvottelussa, mitä vaihtoehtoja asiakkaalla on käytettävissään.

Yhteystiedot

 Yliopistonkatu 27b A 8b, 20100 Turku

 +358 40 519 3569

 toimisto@plathin.fi

Toimistomme on avoinna arkisin kello 8.00 - 16.30

Ota yhteyttä

Näytä kartta